Hur ”Proud”är du?

Salam,

Ramadan ska vara en tid där vi har möjlighet att ge mer tid för det andliga och reflektion men verkligheten är sådan i dag att vi inte kan sluta att tänka på det som händer omkring oss.

Jag håller med syster Anna om att politik är kanske inte det vi ska ägna oss under denna månad men om vi inte tar hand om det och säger vår mening kanske inte kommer det att finnas flera Ramadan för oss muslimer.

Jag läste vad den nye påven Franciskus sade i Brasilien när han frågades om homosexuella och diskuterade detta med min fru. Min åsikt är att han agerade som alla muslimer och katoliker för den delen borde göra och säga samma sak, vilka är vi för att döma dem.
Om vi tror på att det är Gud som är den enda som äger sanningen, den enda som inte gör fel och är barmhärtig, då är det endast Han som ska döma och inte vi människor.

Men påven Franciskus sa också att han inte gillade vad gay lobbysterna håller på med och det är inom det sammanhangen vi borde placera Jonas Gardell och hans smaklösa och fördomsfulla skämt.

Självklart kommer han och de som tycker som honom att säga att ”kan man inte skämta med muslimerna?” Fråga är, skulle de skämta om Fadime och hedersvåld? Just det, inte det, för att Jonas Gardell och alla som tycker som honom anser att muslimer har att skylla sig själva för att vilja leva den ”livsstil” de har valt.

Jonas Gardell och de som tycker som honom väljer att blunda inför muslimernas och i synnerhet konvertiternas verklighet som utsätts för hedersvåld av sina vita, demokratiska, svenska, europeiska familjer och vänner. Jag väljer att nämna detta med vita, demokratiska, svenska och europeiska för att markera att hedersvåld inte är något som bara finns bland araber och muslimer men att det finns här i vårt land, lika hård, våldsam och omänsklig som i resten av världen.

Det som sker med Jonas Gardell är precis det som sker med många invandrare när de når höga positioner, de blir en del av etablissemangen och för att accepteras som nästan fullvärdiga medlemmar (de blir aldrig fullvärdiga), måste de ge sig på sina egna eller som Jonas Gardell på de som samhället betraktar som mindre värda, muslimer, de man kan skämta med och få applåder för.

Mina barn ville titta i dag på Allsång på Skansen och Sean Banan, jag blev överraskad av att se där Jonas Gardell, han kändes inte äkta när han berättade och sitt engagemang och hur rörd blir han om andras lidande. När någon visade en skylt med ”Jonas Gardell, kärlek och respekt” det var bara att skratta och skaka om huvudet.

Han ska skriva en artikel och förklara vidare vad han menade, jag hoppas att han gör det rätta och inte det lätta och innan han skriver artikeln, tittar på sig själv i spegeln och berättar för sig själv som han gjorde för hela TV publiken om att han är homosexuell, och kommer ihåg hur det är att vara fördöm, förföljd, utskrattad och förödmjukad för att man vill leva enligt sina övertygelser.

Det finns inte mycket att vara ”Proud” över för Jonas Gardell denna Pride vecka.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s