Vatten och skygglappar

Salam,

Det var en varm idag, det är inte bara jag som kände så men hela landet, 30 grader och perfekt för att hoppa in i simbassängen.
Vi tog barnen till Älvsjö badet, första gång vi åkte dit, och de gillade det. De två äldsta hoppade direkt i och började leka medan den mista behövde lite övertalning för att hoppa in i den lilla bassängen som hade en rutschkana.

Han hade oturen att åka nerför rutschkanan och få en pojke bakom sig som knuffade honom in i vatten och så började han gråta. Det tog en lång tid innan han vågade sig på egen hand att leka i vattnet.

Medan jag satt bredvid honom och försökte få honom att leka och glömma det som hade hänt, tittade jag bort mot den stora bassängen där min fru stod och tittade på våra andra barn. Jag försökte titta var de fanns i fall något hände. Jag insåg då att det inte var lätt utan glasögon, eftersom jag tog bort dem i fall jag var tvungen att hoppa i vattnet.

Men precis som i en berättelse jag läste på islamistkforums webbsida kom jag fram till Guds fantastiska förmåga att assistera oss når det behövs, jag kunde inte heller se lika tydlig alla som sprang och hoppade i vattnet med baddräkter och bikini. Självklart försökte jag fokusera på min uppgift, att ta hand om min son och uppmuntra honom att leka i vattnet.

Detta fick mig att tänka på en gammal diskussion jag hade när jag fick höra det egendomliga förklaring om varför kvinnor ska täcka sig när de går ut. Min vän sa att förklaring med hijab och alla andra heltäckande plagg är att de finns för att skydda män från frestelserna. Om vi bort ser från det faktum att en anständig klädsel är ett måste om man har respekt för sig själv, var förklaringen det dummaste jag hört och det minst islamiska, anser jag.

Om vi män är det starkaste kön, borde vi klara att sänka blicken eller vända blicken, eller kanske är det så att vi inte är så starka som vi försöker lura oss själva att tro. I så fall borde det inte vara en bättre lösning att män använder skygglappar som hästar brukar ha när de går ut bland trafiken så att de blir inte rädda. På så sätt skulle kvinnor inte behöva kämpa med så mycket kläder och diskriminering på grund av det.

När det gäller skygglappar, det skulle räcka att höja dess status precis som med allt vi män använder och, då skulle vi ha en hel del moderiktiga skygglappar för alla situationer. Dessutom vi skulle se till att använda några små klockor som låter när vi går så att alla vet att här kommer en man som inte kan sänka blicken av sig själv så att kvinnor få hålla sig borta från det utrymme skygglapparna tillåter oss se.

Givetvis skulle vi män blir bannlysta från simbassängsområdet, där är skygglapparna inte tillräcklig ”heltäckande”.

Ja, är inte Ramadan underbart, den får oss att tänka uppochner och ibland genom det, faller alla pusselbitar på plats.

Vi var inte länge i Älvsjö badet, men tillräckligt för att njuta av värmen och sedan bestämde vi oss att gå hem. En promenad på cirka 20 minuter till Älvsjö station och därifrån med buss hem.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s