Det första av många dagar att komma, om Gud vill

Salam,

En gång hörde jag en arbetskamrat säga att ens barn aldrig slutar att vara barn, de blir bara äldre men fortfarande barn i föräldrarnas hjärta, man blir alltid orolig.

Idag fastade mina äldsta barn för första gången hela dagen (till kl 7 enligt egyptisk fatwa som vi följd idag med våra vänner som bröt fastan med oss).

De sista två timmar var vi oroliga och försökte få dem att bryta fasta och äta eller dricka något, men de ville fortsätta fasta tills vi skulle bryta den. Vi var glada och stolta och jätte oroliga och rädda att de skulle svimma. Men kl 6 när våra vänner kom, blev de mer aktiva och börja leka med våra vänners barn.

De har fastat några dagar men bara till klockan 1 eller 2 på eftermiddag som högst, så att fasta hela dagen kändes som ett stort prov för dem och för oss, för att även om vi vill att de ska lära sig fasta och klara det, blir man ändå orolig och undrar om kanske är det bättre att de inte gör det ifall…

Jag gick vid 11 med min son till frisören för att klippa håret och efter det åkte vi in till stan för att köpa fiskespö, vi planerar fiska någon under veckan och hela tiden frågade jag honom om han ville äta eller dricka något, men han sa nej.

När vi åkte tillbaka hem hjälpte han mig att bära en av påsarna med mjölk och yoghurt som var tung men han klagade inte även om han byte hand flera gånger. Så jag var orolig att det kanske blev för mycket med fasta, promenaden och den tunga påsen.

Vi klarar mycket mer än vi tror och ännu mer om det vi utför, gör oss stolta och får oss att vinna respekt hos någon vi älskar, så kände jag att min son och min dotter tänkte. Vi förstod också att hur viktig var det att säga det till dem, framförallt när andra var med för att de skulle känna den stolthet de förtjänade, och vi gjorde så.

Nu sover de och har sagt att de tänker fasta imorgon hela dagen igen. Ja, vi är lyckliga och oroliga, vi är föräldrar, mycket stolta föräldrar och väldigt tacksamma för Guds välsignelser.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s