Det går så snabbt!

Så är ungefär halva ramadan redan förbi. Det går fortare än jag trodde även om det också tycks tuffare än det var förra året, även om inte tiderna skiljer sig så mycket egentligen. Jag känner mig efter omstart igen med fastan fortfarande väldigt påverkad under dagarna. Bär på ett ständigt gnagande dåligt samvete över att jag inte riktigt orkar vara den mamma jag vill vara. Fast mitt barn verkar inte så brydd över att vi är inne och myser i soffan till 14-tiden fast det är sol och fint väder.

Jag kom på att jag inte presenterat mig innan jag startade. Mitt namn är Anna, jag är revertit/konvertit sedan 8 år tillbaka. Jag bor i Luleå och jobbar på studieförbund med folkbildning. Jag har en bakgrund i den muslimska fredsrörelsen, Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, som jag fortfarande är delvis aktiv inom. Är utbildad internationell freds och konflikthanterare så att få kombinera fredsarbete och konfliktförebyggande med min tro är det absolut roligaste jag vet. Är ursprungligen från Luleå men har vuxit upp  i Åre och även bott i Sollefteå och Umeå under min studietid. Flyttade upp till Luleå igen för att jag anställdes för att göra en förstudie runt attityderna till islam och moskébygget när man bestämde sig för att bygga här i Luleå.

Norrbotten är en speciell plats att bo på. Det skiljer sig från alla de andra platser jag bott på. Det finns sådana kontraster här både i natur och hos människorna. Från den kallaste vintern till de soligaste skärgårdsomrarna. Från de mest intoleranta hatiska som spottar på mig på affären till de varmaste och mest envetna kämparna för allas lika värde. Jag älskar Norrbotten och tror jag kommer vara här ett tag nu.

Vår iftar, som idag bestod av pakistansk mat på bönor, kikärtor, potatis, paprika, lök, gurka och tomat nedrört i yoghurt känns bra i magen. Det är en lätt måltid som känns nyttig, billig och tillräckligt lätt för att sen orka med att äta sohoor som kommer rätt tätt inpå.  Det gäller att inte äta så mycket mat att inte vattnet får plats.

I morgon tror jag att jag ska satsa på att ta mig ut så barnet får bada lite. Kanske jag också själv badar lite. Det är skönt att svalka sig när det är varmt och huvudet är lite stumt av fastan. Jag hoppas jag tar mig ut innan 14 🙂

 

Annonser
Det här inlägget postades i Anna W.. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det går så snabbt!

 1. bubi1975 skriver:

  Hej!
  Hoppas ramadan fortskrider bra för dig och din familj. Själv har jag träffat en muslim som nu fastar och jag hoppades få lite svar på frågor,om det nu går :-/.
  Det var intensivt,många kärleksförklaringar och 3 gånger avbröt han sin fasta för mig. Han påpekade hur mkt han kämpade emot sina känslor för mig o att jag skulle vänta. Efter sista gången,sa han jag måste undvika att se dig. Alla gulliga sms dog,inga telefonsamtal heller. Det enda jag fick var en morgon hälsning på telefon. Sist fick jag ett utbrott och messade om hur sårad jag var av hans kyla o att jag inte skulle höra av mig. Han svarade ingenting,sen ångrade jag mig och bad om förlåtelse. nu är det tyst från hans sida sen 2 dagar tillbaka..
  Får man inte vara kär under ramjdan och längta efter varandra? Jag är så ledsen och hoppas du kan hjälpa mig.

  Tack på förhand

  • Anna skriver:

   Hej!
   Jag tror många under ramadan vill fokusera på sin andlighet, att leva i enlighet med tron och att uppnå de mål man har med sin fasta. En del av fastan är att under dagtid avstå från begär och fysisk kontakt. Nu vet jag inte alls hur din kärlek tänker men det låter som han är svag för dig och har svårt med självkontrollen och att hålla sina religiösa mål när han är med dig med fastan osv. Kanske han därför hade ett behov av att fokusera på fastan och att släppa kontakten. Kanske tålamod är av vikt. Jag vet inte.

   Du kan kontakta mig på mail om du vill prata mer (waara.anna@hotmail.com).

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s