Våra bästa handlingar

Det ni har i handen försvinner, men det som är hos Gud består i evighet. Vi skall sannerligen belöna dem som höll ut i motgång och prövningar efter deras bästa handlingar.
[16:96]

 

Den här otroligt kraftfulla ayahn betyder mycket för mig. Den hade jag i fotofickan i min plånbok på den gamla goda tiden när man faktiskt använde plånbok och inte hade smartphones med photoshoppad arabisk kalligrafi som bakgrundsbild. När man memoriserade Koran med kasettband, inte med repeatfunktionen på mobilen. Inte alls så länge sedan, men det känns som livskarusellen snurrar fortare och fortare.

Idag var en tung dag, alhamdulIllâhi rabbîl-’âlamîn ‘âla kûlli hâl. Fastan är svår…
Jag blir inte speciellt hungrig eller törstig, men jag blir extremt seg och slö i huvudet och kan knappt ta mig för någonting. I dryga 30 graders värme kan man ju inte låta fyra små barn sitta och slösa bort det fina vädret för att man själv är kollapsad så jag lyssnade på min son som tyckte det var en bra idé att gå till Slottskogen. Vi packade litet mackor, vattenmelon, russin, nötter och en vattendunk och begav oss iväg.
20 minuters promenad i solen gjorde mig helgroggy och förbipasserande såg inte med blida ögon på min 8-åring som ville vara snäll och hjälpa mamma att bära picknickväsan. På något sätt kom vi dock fram och jag intog min vanliga plats på gräsmattan mitt emot lekplatsen. Efter någon timma gav jag dock upp pga huvudvärken och flyttade upp min picknickfilt i skogen och tog mig en liten siesta mellan barnens alla vattendrickningar och fruktpauser. Siestan visste var den tog och efter 4 timmar i det fria gick promenaden hem mycket bättre.

Jag undrar ofta hur barnen kommer att minnas en. Kommer min son minnas mig som en slö mamma som inte ville/orkade bära picknickväskan? Det hoppas jag verkligen inte, men barn har ju som bekant selektivt minne.

InshaAllah bi’idnIllah kommer våra barn minnas våra bästa sidor såsom Gud belönar oss efter våra bästa handlingar.

Annonser
Det här inlägget postades i Nathalie. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Våra bästa handlingar

  1. Sarah Karbalai skriver:

    Salam aleykum janam. Jag har ju inga barn men jag har själv varit ett och jag har förstått att föräldrar i synnerhet mammor ofta drabbas av dåligt samvete på grund av sina barn. Min egen mor också då hon uppfattade sig som frånvarande under min uppväxt på grund av att hon arbetade mycket och lämnade oss själva morgnar och eftermiddagar. Själv har jag dock inte alls upplevt det så utan känner mig både sedd och älskad och att jag vet att mamma fanns där om jag behövde henne. Jag har också varit imponerad över hur hon orkat jobba så mkt men ändå laga bra mat till oss varje dag, insistera på att vi varje kväll åt middag tillsammans, hinna hålla hemmet städat och samtidigt hinna träna och ha ett socialt liv. Den största förståelsen har dock kommit som vuxen. Som barn ser man ju ofta bara vad man inte får och tar det andra för givet. Vad jag ville säga var mest att jag tror och hoppas att dina barn kommer att växa upp och beundra dig för hur du kunde ta hand om alla den från en sån ung ålder och hur du kämpar själv för att de ska ha det bra. De inshallah kommer tycka du var fantastisk som gick ut för deras skull trots värmebölja och fastande. Det tror jag iaf. Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s