DEN SJÄTTE RAMADAN

En måndag som alla måndagar. Jag kombinerar min dag med att jobba med en affärs- och marknadsplan som jag haft som har ett uppdrag att slutföra de närmaste veckorna med att skriva på lite andra saker. Det innebär att jag studerar hur fastighetsmarknaden ser ut för närvarande och jag behöver komma till slutsatser hur den kommer att se ut de närmaste åren. Är det så att den kommer att vara som den är; en marknad stigande med tre % per kvartal eller kommer fastighetsbubblan att spricka och som jag ser det finns det två scenarior. Ett där det tuffar på men jag tar även de utrikiska aspekterna i beaktande då jag ser hur de krig som förs i Mellanöstern kommer att påverka ekonomin väsentligt inom en ettårsperiod. Då hela världsekonomin sitter ihop är sannolikheten att den dagen som Syrien faller vilket landet kommer att göra, även om jag inte vill detta så kommer det att innebära att Iran attackeras. Det kan även vara så att Syrien attackeras och då kommer vi att se de stora nationerna slåss mot varandra. Ryssland, Kina, Iran och Syrien på ena sidan tillsammans med Brasilien, Venezuela, Nordkorea och ett antal andra Sydamerikanska länder. Västmakterna och NATO på den andra. Det är ingen tillfällighet att Evo Morales förnedras och hans plan tvingas ner i så kallad jakt på Edward Snowden. Det är en kraftig markör mot länder som är allierade mot väst. Brasilien har även det landet fått oroligheter den senaste tiden. Problemet med Syrienkonflikten är att den utgör katalysatorn för det som komma skall. Den är modern till det stora kriget för dess närhet till Israel och dessa försvarspakter med Ryssland och Iran. När de stormakterna dras in i kriget kommer NATO och väst att dras in i kriget och risken finns att även Sverige tvingas in krig då vi har ett nära samarbete med NATO sedan flera år tillbaka. Vi har ju som bekant krigat i Afghanistan i tio år och svenska soldater har dött i strid. Massmedia har redan börjat slå på krigstrumman om att Vladimir Putin är en skurk som låser in Pussy riot medlemmar bakom lås och bom samtidigt som han rustar upp sin ”farliga armé”. Om man frågar mig kan medlemmar i såna bizarra konstellationer som Pussy riot gär na stan i finkan då saker som intima relationer på öppen gata i konstens namn är olagligt. Ryssland har en armé som om den kommer att ställas sig framför Svea rikes gränser vinner på walk over. Vi har redan sett lite kränkningar den senaste tiden då svenskt försvar har visat sig helt passivt. Skulle detta ske kommer Reinfeldt att springa till NATO och gråta och då kommer assistansen att komma därifrån. Vilket fall så påverkar detta huspriserna markant. Men det är bara min analys och stämmer den kommer världen att se helat annorlunda ut än vad den gör nu.
Dagen går. Jag ägnar tid åt att försöka få tag på en uppdragsgivare som är skyldig mig pengar. Inget svar i telefonen. Skulder framkallar lätt den reaaktionen hos folk tyvärr.
Jag får ett meddelande från Brandon en gammal vän sedan 22 år och broder som konverterat till Islam för ett tag sedan. Han skriver att han är försenad och att han vill träffa mig klockan 21:00. Jag kontaktade honom dagen innan och bjöd honom med på iftar. Han uppskattade det verkligen. Vi träffas klokan nio på centralstationen då jag behövde sälja tillbaka några biljetter som felbeställts inför vår kommande resa till Norrland, Kramfors till min moster eller gudmor som hon egentligen är men begreppet är lite shirkigt (polytesistiskt) så jag undviker att kalla henne för det numer. Jag hittar honom i hans SAAB utanför. Vi hälsar och jag säger turksikt eller bengaliskt? Vi tar den bengaliska varianten och vi rör oss mot söder. På väg dit börjar vi prata om mina dikter som jag skriver och han frågar lite var det kommer ifrån. Min inspiration och så vidare. Jag försöker förklara det hela vilket inte är det lättaste men han verkar nöjd med svaret och tycket att jag borde ge ut dem. Det vore synd annars. Jag har lovat att ge ut dem när jag kommit till 200 sidor och nu är jag uppe i 210 så det börjar nog bli dags att kontakta ett förlag. Vi parkerar och går tillsammans till moskélokalen på Kocksgatan och vi går in. Väl inne träffar jag en gammal man jag lärde känna för 20 år sen, Habib, i Husbymoskén när det begav sig. Han kommer först inte ihåg mig men efter ett tag säger han: – Ja du var med i en tidning där rubriken hette Ett sug för Islam! Det stämmer sa jag då ja konstaterar att jag en gång i tiden brukade figurera i tidningssammanhang. Vi slår oss ner och lyssnar på imamen som börjar recitera Koranen direkt ur minnet och Brandon blir fascinerad över att han kan alla koranens 608 sidor utantill. Då kommer en liten inspiration till en dikt och jag börjar skriva:

BESKYDDAREN
Låt mig skydda dig från ondskan denna vackra värld hyser
Ställer mig mellan dig och hantlangarna
Låter dig gå fritt
Medan jag tar alla slag
Tar den smärta som är avsedd för dig
Bär den stolt utan att yttra ett ord
Utna att visa en min av smärta
Jag ler och du ser mig ovetande i mitt ansikte
Önskar jag kunde berätta
Håller allt inom mig
Vill inte belasta dig
Vill inget annat än att skydda dig
Varför vore jag annars här?

Jag förklarar vad som inspirerade mig till artikeln och han blev rörd när jag berättade om den sanna vänskapen som handlar m att beskydda varandra. Jag tillägnade den till honom och han blev tacksam för det. Klockan närmade sig fem i då det var dags att bryta fastan. Dukar rullas ut på mattan. Dadlar, melon och banan väntar nu på att intas av oss fastande som oberört lät maten ligga framför oss. Inte en min av det minsta begär till maten syntes i de fastandes ansikten. Disciplinerade själar. När böneutropet ljöd blev det dags. Dags att åter hämta den underbara energin maten är och det gjordes snabbt efter att böneutroparen kallat till bön. Välsignat.

Annonser
Det här inlägget postades i Raheem G.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s