Ramadankänsla

Assalam aleikoum,

Nu äntligen tycker jag att jag har kommit in i den äkta ramadankänslan fastän jag haft det lite jobbigt ett par dagar med en spricka i foten som jag inte visste om. Märkligt. Hade ont på ovansidan på foten sedan i lördags. Tänkte att jag kanske överansträngt den eller trampat snett eller dylikt iom att jag bröt den för ett tag sedan så den är ihopskruvad med 6 skruvar och en metallplatta. Så jag höll ut och fastade för det var inte så illa att jag ville avbryta fastan utan jag körde med ipren på kvällarna.

I måndags så började jag kräkas och trodde jag hade åkt på häftig magsjuka. Så bokade tid hos läkaren. Då berättade jag om foten, hon kände på den och sa att jag troligen fått en spricka i den, så hon remitterade mig till röntgen och sa att det var nog förmodligen pga smärtan som jag hade kräkts. Jag har nog väldigt hög smärttröskel om jag inte märkt det. Idag fick jag bekräftat att ett litet ben nästan var av i foten alhamdulilleh så känns det mindre ont iaf och jag klarar av att fasta och endast käka smärtstillande på kvällen. Den enda behandling med spricka i foten är tydligen att röra på den och ha den högt.

Det som märks så tydligt i min familj under ramadan är att alla samlas och äter samtidigt mashAllah. Vilket tyvärr inte är möjligt allt för ofta hos oss pga. olika arbetstider, studietider etc. Även barnen uppskattar det till max. Gemensam bön, gemensam koranläsning, diskussioner kring olika suror och tafsir mashAllah. Välsignade ramadan.

Idag har vi firat med glass och frågt och barnen fick vara uppe till iftar pga att min son Elias 4 år har kärt sig al-fatiha mashAllah. Det är ett utav mina ramadanmål att barnen ska lära sig 3 nya suror inshAllah.

Hoppas att det går bra för er övriga under fastan.

Wa alikoum asslam//Sara Saadouni

Annonser
Det här inlägget postades i Sara S.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s