Första arbetsdag

Salam,

Igår blev det inte någon blogg. Jag har börjat jobba igen och det var en hel del att förbereda innan det var dags att lägga sig och givetvis var det inte möjligt att vara uppe till suhoor.

Idag var jag uppe vid 8 mellan alla andra i familjen sov. Jag hade tänkt gå upp 7 men ”5 minuter till” blev till nästan en hel timme, som tur var hade jag inte någon tid att passa.

Nästan hela dagen satt jag framför datorn med planering för allt arbete som kommer efter sommar uppehåll. Tyvärr kunde jag inte undvika att resa även denna vecka. På onsdag ska jag till Göteborg och är tillbaka hemma på torsdag. Jag jobbar två dagar i vecka i Göteborg med ett projekt.

På torsdag fyller jag år så familjen ville att jag skulle vara hemma tidig men den tidigaste flyg går 16:30 så jag blir hemma vid 7. Lagom till vila och mat och eventuell någon tårta.

Fastan gick bra, ingen törst eller hunger men det var dags att åka hem var jag verkligen trött. Ett par gånger kändes som om jag skulle svimma när jag satt på tåget. Det var bara att blunda och försöka vila. Sedan gick det bra.

Vi åt idag de två första jordgubbar vi skördat från balkongen. Vi delade dem i mindre bitar så att alla kunde ha sin del. Sedan fick Amina läsa Koranen. Hon är duktig, hon kan läsa och som hennes mor säger, och det är sant, hon kan idag mer Koran än både min fru och jag.

Hon är inte lika förtjust i bönen som i att läsa Koranen. Däremot hennes lillebror, Ibrahim, älskar att be men inte att läsa Koranen. Det är lite av syskonrivalitet, eftersom hans syster är bra på att läsa vägrar han göra det, men han kan. Och vad ska vi säga om den minsta, Hossam. Ja, han har sin egen stil när det gäller att be och han vill gärna vara med när vi ber, men han vill alltid att vi börjar när han säger det annars blir det ramaskri.

Nu tänker jag lämnar er, nu är det dags för mig att gå till sängs och sova.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s