Fjärde dagen är slut

Salam aleykom!

Denna blogpost blir lite av min testkörare. Har fått avvakta några dagar för att hitta energin att börja blogga. De första två dagarna av ramadan var rätt tuffa tycker jag. Låg energi och kort tålamod så allt fokus gick åt till att hålla humöret uppe, fixa vardagsrutinerna och fokusera på mina uppsatta ramadanmål.

Tredje dagen kändes allt mycket bättre, kroppen, och min hjärna, hade fattat hur jag skulle äta och dricka för att dagarna skulle bli enklare. Även om man innan teoretiskt fattar att man måste vara extremt planerad i sitt ätande för att vara hälsosam så tar det ett tag för mig att faktiskt implementera det. Att skippa de korta kolhydraterna och satsa på det som gör en mätt långvarigt.

Idag fjärde dagen har jag orkat vara väldigt aktiv, jag har cyklat en längre tur och varit ute hela dagen på olika aktiviteter. Jag har hittills också lyckats uppfylla de mål jag haft med min koranläsning, mina böner och med att bete mig som en lite bättre människa dessa dagar.

Läste ett bra och klokt inlägg där författaren uppmuntrade oss att reflektera över dagen, vad som hade funkat bra och vad som funkat mindre bra för att sen nästa dag fokusera på det som inte funkat. Det hjälpte mig.

Ramadan är för mig en sådan konkret månad. Det är då jag verkligen gör tydliga förbättringar och verkligen investerar in min tro. Önskar jag kunde säga att det är så hela året men tyvärr så tar vardagen och rutinerna snabbt över det spirituella fokuset. Därför är ramadan så nödvändigt, för att återställa sitt fokus. Ställa in och hitta sitt hjärtas kompass.

Förra året hade jag ett väldigt tydligt schema där jag hade punkter som jag skrev upp med de mål jag ville uppnå. De suror jag ville lära mig, de passager i bönen som jag ville förbättra mitt uttal på. Men även olika saker som att minst en gång om dagen vara vänlig mot någon samt att reflektera innan varje lite större beslut som jag fattat . Det var nog den mest utmanande punkten. Det är väldigt enkelt att bara handla. Att göra saker på rutin, av känsla eller bara av ”farten” utan att egentligen ha funderat över VARFÖR man gör det eller för VEM man gör det. Det är väldigt nyttigt att faktiskt ifrågasätta sig själv och sina val då och då. 

Sömn är en av de saker som är absolut svårast att få till under ramadan, det är så lite tid att hinna vila. Därför tänkte jag försöka hinna med det nu.

God natt!

Annonser
Det här inlägget postades i Anna W.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s