En bra dag!

Salam,

Igår blev det inte någon bloggande från mig. Mesta tiden fram till suhoor gick åt att baka. Min dotter fyllde år idag och vi skulle förbereda en tårta för att fira henne. Hon gillar inte grädde så det blev att hitta något med mycket jordgubbar, cheesecake med vit choklad och givetvis mycket jordgubbar och hallon.

Vi var i moskén i fredags och även om jag var lite orolig fick min dotter för första gången be ensam utan sin mor uppe i andra våningen. Jag hade med mig pojkarna på tredje våningen där det fanns plats. Vi gick ut så fort vi kunde för att möta henne, hon var glad och stolt över att hon klarade det själv.

Efter fredagsbönen fick de äta hamburgare. De fastade inte i fredags eftersom jag sade till dem att om de inte åt tillräckligt efter fastan då skulle det inte bli någon fasta. Idag lördags fastade de igen till kl 13 när de själva frågade om de fick bryta den. Vi väckte de för att äta suhoor men de blev aldrig riktig vakna så de fick dricka vatten och fortsätta sova.

Det blev en hel del springande idag för att handla allt som behövdes, en gammal kompis som är som en farbror för barnen skulle komma till vårt lilla kalas och då skulle allt vara klar innan han kom.

tarta

Som vanligt blev det också en del diskussioner med Ibrahim om varför han inte fick några presenter trots hans protester att det var ”flera månader” sedan han fick något. Men när hans syster öppnade sina presenter var han lugn och hjälpte henne. Jag sade till honom när han lade sig att sova att jag gillade hans beteende när han hjälpte henne. Vi har förklarat för barnen att presenter får de vid födelsedagar och Eid men de försöker och ibland blir det väldigt tufft.

Det var en lyckad födelsedagskalas, Amina var glad. Min mor ringde vid 4 tiden för att gratulera henne. Hon pratade på spanska och Amina förstod men hon ville inte svara fast jag såg att hon förstod allt och kunde ha svarat. Det är alltid så, när jag är närvarande låtsas dem inte förstå, men den minsta har börjat lära sig lite gran och det är sina syskon som ger honom små lektioner. Han har börjat med samma ramsa som sina syskon när de började säga något på spanska, ”hola, como estas, muy bien gracias, y tú?” (Hej, hur mår du, det är bara bra tack och du?).

Förresten, jag har inte berättat om vår balkong. Vi brukar odla både blommor och lite grönsaker. Vi har gurka, tomater, basilika, persilja, gräslök, dill, paprika och jordgubbar. Det låter som om vi har en stor balkong, det är inte, men vi har lyckats få plats. De första två jordgubbar är nu röda och tomater växer för full. Vi har redan skördat två gurkor och flera kommer.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Nu verkar som att vi börjar komma in Ramadan ”stämning”, vi lyckades till och med, med Tarawih min fru och jag. Men det får vi tacka kaffet vi drack efter maten annars hade hon somnat på en gång. Och hela familjen var med tillsammans på både duhr och asr bön, ja nästan alla, den minsta har sitt eget sätt att be med pauser och hel liggande prostrationer.

Nu ska jag försöka komma i rodning med sov tider, jag börjar jobba igen på måndag och det kommer inte att bli några sena nätter under de kommande två veckor.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s