Andra dag och känns det bättre

Salam alaykom,

Fastan gick bättre idag. Ingen riktig huvudvärk men väldigt trött.

Efter att ha varit hemma hela dagen igår, tänkte jag att barnen skulle uppskatta att gå ut idag. Vi hade en påse med gamla kläder som skulle lämnas till Myrorna så vi bestämde oss för att åka till Skärholmen och samtidigt handla lite.

Väl där bestämde vi oss för att åka till Ikea och försöka hitta ett tält för barnen, deras gamla kastade vi förra veckan, den har gjort sitt.

Vi hade planerat åka hem i tid (vid 1 tiden) så att Amina och Ibrahim skulle bryta fasta hemma men nu tyckte dem att de kunde bryta fastan på Ikea med pizza och givetvis deras lillebror var med på det.

Man vet hur jobbigt det är att ha tre små barn som gärna vill springa överallt och vill att man ska köpa allt, man vet det men mar övertalar sig själv att denna gång blir det bättre och tyvärr det blir inte så.

Vi lyckades ändå köpa något vi behövde och hitta en hel del argument om varför vi behöver inte köpa just idag mer lego.

De åt sina pizzor men jag märkte att de inte var lika glupska som vanligt, fastan har sina effekter. Men de åt och var nöjda och de var det dags att åka hem. Det minsta, Hossam, var verkligen trött och jag var orolig att han skulle somna på tåget. Jag fick bära honom på mina axlar och samtidigt bära plastkassen med det vi hade handlat. Jag var trött när vi kom fram men nöjd ändå. Alla var glada och även om de frågade om att titta på tv så fort vi kom in de protesterade inte när jag sa att de skulle vänta innan vi tittade på något.

Tyvärr det ända vi hann städa och fixa innan min fru kom var deras sovrum, resten får vänta tills imorgon.

Vad åt vi idag? Yoghurt och dadlar som är redan en del av våra egna traditioner och ris, lax och några stekta köttbitar.

Imorgon fredag ska jag ta med alla barn till moské, vi får se hur vi klarar det. Vi funderar på att låta min dotter vara ensam på kvinnoavdelning men jag är inte så säker på att jag klarar det. Vi får se.

Salam

Annonser
Det här inlägget postades i Juan V.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s